Članak

Osim iznude, Spahović se tereti i za ometanje istrage ubistva koje je počinio njegov sin Tomislav

Osumnjičeni Izedin Spahović i Ammar Adrović predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i bit će zadržani 24 sata. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će o daljim mje

Nakon višemjesečnog rada na otkrivanju izvršilaca i dokumentiranju krivičnih djela, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije lišili su u utorak slobode dvije osobe i to: Izedina Spahovića i Ammara Adrovića, koji se zajedno sa osumnjičenim Tomislavom Spahovićem terete za krivična djela: udruživanje radi činjenja krivičnih djela, iznuda i sprečavanje dokazivanja, saopćeno je iz Tužilaštva KS, prenosi agencija Patria.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti Izedina Spahovića za krivično djelo sprečavanje dokazivanja i to na način da je Spahović ometao istragu u krivičnom djelu ubistva za koje je osumnjičen Tomislav Spahović, tako što je utjecao na svjedoke u ovom krivičnom predmetu.  

Osumnjičeni su i za krivično djelo iznuda na način da su zajedno sa Tomislavom Spahovićem, u prethodnom periodu uz ozbiljne prijetnje po život i imovinu, iznudili cca. 1.000.000,00 KM od oštećenog E.S. iz Gradačca. Oštećeni E.S. je osumnjičenim osobama radi pružanja navodne „zaštite“ na mjesečnom ili sedmičnom nivou bio prinuđen predavati novčane iznose od 3.000,00 do 20.000,00 KM ili Euro valute, na različitim lokacijama na području Tuzlanskog kantona ili Kantona Sarajevo.

Istovremeno, Ammar Adrović sumnjiči se i za krivično djelo iz člana 52. ZONDINOM-a.

Osumnjičeni Izedin Spahović i Ammar Adrović predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i bit će zadržani 24 sata. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama.

Podsjećamo, Tomislav Spahović sumnjiči se da je 22. aprila ubio Amila Geca u naselju Buča Potok. Nakon što je nekoliko dana bio u bijegu, predao se sarajevskoj policiji te mu je određen pritvor. 

#CrnaHronika