Članak

VIDEO Tokom privođenja Emdžada i Adelaide čule se i psovke

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su jutros oko 11 sati gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i njegovu suprugu Adelaidu, a po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK, piše novinska agencij

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su jutros oko 11 sati gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i njegovu suprugu Adelaidu, a po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK, piše novinska agencija Patria. 

Galijašević je uhapšen u kabinetu zajedno sa saradnicima Smailom Toromanovićem i Jasminom Stambolija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Primanje dara ili drugih oblika koristi. Galijaševiću se stavlja na teret da je od jednog bihaćkog privrednika zahtijevao mito u iznosu od 10.000,00 KM ili 10 % kako bi naložio da Grad Bihać isplati ranije postojeći dug od 100.000,00 KM njegovoj firmi. Nakon što su provedene posebne istražne radnje u ovom predmetu, osumnjičeni je jutros uhapšen nakon što je od pomenutog poduzetnika tražio i uzeo novčani iznos od 10.000,00 KM koji je prethodno bio označen, dok su ostala navedena lica pokušala prikriti ovu radnju osumnjičenog nakon što je Federalna policija poslije primopredaje mita ušla u Kabinet s ciljem hapšenja i pretresa.

Navodno se radi o firmi Sunny Boy. Nakon pretresa kancelarije, uhapšeni bračni par Galijašević predat je u nadležnost Tužilaštva USK. Podsjećanja radi, Galijaševića je Evropski pokret u BiH proglasio gradonačelnikom godine za 2016. 

#BiH