Članak

Djevojčice rekle "da" ženskom nogometu

Festival se ove godine sastojao iz tri dijela, a nakon Bijeljine i Širokog Brijega, preko 100 djevojčica danas se družilo i uživalo u fudbalskoj igri u zeničkom trening kampu.

Peti festival "Reci DA ženskom nogometu" završen je danas manifestacijom koja je održana u Trening centru NS BiH u Zenici.

Festival se ove godine sastojao iz tri dijela, a nakon Bijeljine i Širokog Brijega, preko 100 djevojčica danas se družilo i uživalo u fudbalskoj igri u zeničkom trening kampu.

Današnju manifestaciju otvorila je predsjednica Komiteta za omladinski i ženski fudbal NS BiH Safija Mahmić koja je pozdravila prisutne i istakla zadovoljstvo što je zavidan broj djevojaka uzeo učešće na festivalu.

Selektor ženske kadetske reprezentacije BiH Ilija Lucić pun je pozitivnih utisaka sa sva tri dijela manifestacije.

- Drago mi je da vidim da ovaj festival ide naprijed. Djevojčice imaju priliku da uče i od drugih trenera, ne samo od onih sa kojim rade u klubovima. Pratio sam festival u Bijeljini i Širokom Brijegu, a danas sam u Zenici i zadovoljan sam viđenim. Lijepu sliku smo poslali iz ova tri grada - kaže Lucić.

Igračica Banjaluke Svjetlana Crnjak koja ima iskustva igranja i za reprezentaciju nesebično prenosi znanje mlađim uzrastima.

- Danas sam ovdje u ulozi trenera. Sve je super i drago mi je što NS BiH organizuje ovu manifestaciju i pruža mogućnost curicama da pokažu svoje umijeće, a i nama da im prenesemo ono što mi znamo. Ovaj festival doprinosi omasovljenju ženskog fudbala u našoj zemlji i nadam se da će u budućnosti biti još više sličnih događaja kako bi se što više djevojčica zainteresovalo za sport - kaže Crnjak.

I same igračice nose pozitivne utiske sa festivala.

- Super je sve, atmosfera je predivna. Družimo se i imamo priliku da upoznamo vršnjakinje iz drugih klubova. Drago mi je da sam dio ovog dogđaja - rekla je Ivana Đurić iz Modriče.

Oko 350 djevojčica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvovalo je na ovogodišnjem festivalu koji je održan u tri grada.

#Sport