Članak

Izetbegović uputio telegram saučešća britanskom premijeru Davidu Cameronu

Uvjeren sam da će počinilac biti otkriven i primjereno kažnjen, te da će snage reda i mira u Ujedinjenom Kraljevstvu imati snage da u budućnosti preduprijede akcije ekstremista koji iz ksenofobične mr

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je telegram premijeru UK Davidu Cameronu povodom ubistva parlamentarke Jo Cox, prenosi agencija Patria.

- Gospođa Cox se snažno zalagala za jednakost, pravdu i mir u zemlji i svijetu, i njena smrt je veliki gubitak za Veliku Britaniju. Gubitak je to i za sve ljude dobre volje koji dijele civilizacijske vrijednosti za koje se neumorno zalagala, prvo kroz dugu humanitarnu karijeru, a potom i u parlamentu.

Uvjeren sam da će počinilac biti otkriven i primjereno kažnjen, te da će snage reda i mira u Ujedinjenom Kraljevstvu imati snage da u budućnosti preduprijede akcije ekstremista koji iz ksenofobične mržnje siju užas i smrt.

Upućujem izraze najdubljeg saučešća Vladi i narodu Velike Britanije, a prije svega porodici pokojne gospođe Cox, njenom suprugu i djeci.

#BiH