Članak

Nicholas Geisinger: Volontirati znači steći nove vještine, nove kontakte i pomoći svojoj zemlji

Fondacija Mozaik u saradnji sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu organizirala je u subotu u Mostaru sajam Volontiraj i ti. Prethodno, sajam je održan u Sarajevu i Banjoj Luci.

Fondacija Mozaik u saradnji sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu organizirala je u subotu u Mostaru sajam Volontiraj i ti. Prethodno, sajam je održan u Sarajevu i Banjoj Luci. Na sva tri sajma predstavilo se više od 100 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, piše Patria.

Nicholas Geisinger, pomoćnik atašea za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u BiH kazao je kako volontirati znači steći nove vještine, nove kontakte i pomoći svojoj zemlji.

Đani Rahimić iz Brdskog biciklističkog udruženja iz Mostara, jedan od učesnika sajma u Mostaru kazao je kako su se organizacije okupile kako bi predstavile svoje volonterske aktivnosti i privukli druge mlade da im se priključe.

Posjetioci sajma imali su priliku da se na štandovima korisnika grantova upoznaju sa rezultatima projekata realizovanih uz pomoć Američke ambasade i USAID-a u BiH, piše NAP.

#BiH