Članak

Danas nekoliko saobraćajnih nesreća: Klizav kolovoz, vozači neoprezni

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, pojačan oprez savjetujemo na većini puteva u BiH. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, a posebnu pažnju skrećemo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-465 Zavidovići-Žepče u mjestu Dolovi, saobraćaj je potpuno obustavljen, javlja BIHAMK, prenosi Patria.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, pojačan oprez savjetujemo na većini puteva u BiH. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, a posebnu pažnju skrećemo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo da vožnju prilagode
uslovima na putu.

Inače, od jutros se širom BiH desilo nekoliko saobraćjanih nesreća, pa upozorenje dodatno treba shvatiti ozbiljno, piše NAP.  

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz
povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.  Zbog izvođenja radova za projekat sanacije tunela Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, saobraćaj se u tunelu odvija naizmjenično, jednom trakom.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac  i Ključ-Sanski Most.

 

#BiH