Članak

Tadić najavio: Republika Srpska će sama objaviti rezultate Popisa stanovništva

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić rekao je da problem oko objave rezultata popisa stanovništva proizvodi nepotreban sukob i da će Republika Srpska sama objaviti svoje rezu

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić rekao je da problem oko objave rezultata popisa stanovništva proizvodi nepotreban sukob i da će Republika Srpska sama objaviti svoje rezultate popisa, javlja N1, prenosi novinska agencija Patria. 

 ''Oni koji su potpisali ovu metodologiju, dali su razlog za novi sukob Srba i Bošnjaka. Bošnjacima to ide u prilog jer bi tako njihov broj u Republici Srpskoj biti veći nego što stvarno jeste. Gospodin Ivanić je pokušao pronaći izlaz iz ove situacije pa je tražio da Republika Srpska sama proglasi rezultate popisa. Mi očekujemo da Narodna skupština da rješenje za ovo pitanje i da se proglase rezultati popisa koji su tačni. Sve je ovo zakuhao neko kome je cilj da se razvali Vijeće ministara u nekom novom bošnjačko-srpskom sukobu'', ispričao je Ognjen Tadić.

Istakao je da problem s ovakvim uređenjem Bosne i Hercegovine najveći problem imaju oni koji ovu zemlju najviše zagovaraju.

''Ono o čemu govori gospodin Ivanić je - nepovjerenje. Ovu vrstu provokacije s metodologijom popisa treba racionalnije posmatrati u interesu istine u Bosni i Hercegovini. Oni koji najviše zagovaraju BiH imaju problem s tim što je BiH ovakva kakva jeste.

Ovakva zatucana i opljačkana BiH, zatucana i opljačkana Republika Srpska, zatucana i opljačkana Federacija BiH su najbolji podanici za esktremitičke i podaničke politike. Da li ćemo nešto uspjeti krenuti naprijed? Hoćemo ako pravosudne i policijske institucije budu radile svoj posao. Mi imamo samo mogućnost da djelujemo kao glas naroda'', rekao je Tadić.

 

#Intervju