Članak

Donald Trump bi odveo Ameriku u bankrot

Hillary Clinton je jučer u Columbusu izvela puni frontalni napad na oponenta Donalda Trumpa u pogledu njegovih poslovne historije i ekonomskih prijedloga, osporavajući njegovo bogatstvo i ukazujući da

Hillary Clinton je sinoć u Columbusu izvela puni frontalni napad na oponenta Donalda Trumpa u pogledu njegove poslovne historije i ekonomskih prijedloga, osporavajući njegovo bogatstvo i ukazujući da bi takva politika odvela Ameriku u ekonomsku recesiju, piše TIME, prenosi NAP.

U toku žestokog govora, demokratska kandidatkinja je predstavila Trumpa kao biznismena slabe osnove koji bi bio opasan za američku ekonomiju. Prozvala ga je zato što nije objavio povrat poreza, te zbog prijedloga poreznih promjena za koje Clinton tvrdi da bi odgovarale samo milionerima, kao i zbog Donaldovih „neopreznih“ planova za rješenje nacionalnog duga.

Tokom cijelih 45 minuta, Clinton je opisivala Trumpa kao "šefa bez srca" koji je prevario vlastite ugovarače i odveo biznis u propast.

- Danas se njegova imovina ili prodaje zatvorena ili se raspada. Isto je i sa ljudskim životima. Ne možemo mu dozvoliti da odvede Ameriku u propast kao jedan od njegovih propalih kazina, navela je Clinton.

U jednom trenutku, Clinton je kazala da je sa velikom nevjericom čitala neke od Trumpovih izjava.

- Radeći na ovom govoru, koristila sam informaciju koju su mi moji istraživači i pisci govora obezbjedili. Govorila sam – „Stvarno?! Zar je stvarno to rekao?!

Clinton je održala govor u Fair Hayes školi zanata u blizini Columbusa, stojeći pored teških mašina. U jednom momentu je pomenula povlačenje iz auto industrije Obamine administracije.

Sam govor bio je lični atak Clintonove na Trumpa, s naglaskom na njegovoj poslovnoj historiji. Trump je odgovorio putem Twittera sa starim citatom koji je skovao o korištenju duga u poslovanju:

- Ja sam „kralj duga“. Za mene kao biznismena to je bilo odlično, ali je loše za zemlju. Ako sam uspio napraviti bogatstvo na osnovu duga – mogu riješiti Ameriku, tvrdi Trump.

 

#Svijet