Članak

Učenici Hotelijersko-turističke škole u Jajcu će tokom ljeta aktivno raditi sa stranim turistima

Hiljade turista svake godine posjećuju ovaj gradić u srednjoj Bosni, na prvom mjestu zbog jedinstvenog vodopada u centru grada, ali i drugih prirodnih i historijskih znamenitosti

Učenici Hotelijersko-turističke tehničke škole iz Jajca aktivno su se uključili u promociju svog grada. Blizu 30 učenika ove škole će tokom dva mjeseca ljeta biti angažirani u Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. To će učenicima donijeti nova isksustva i znanja, ali i pomoći u promociji samog grada.

Iz Agencije objašnjavaju kako će njihovi mladi saradnici biti angažirani na poslovima koji su vezani za turizam, kulturno-povijesnu baštinu, marketing i promociju te administrativne poslove. Učenici će u Info centru ili jednom od naplatnih mjesta imati priliku direktnim kontaktom s turistima usavrašavati komunikacijske sposobnosti.

Jajce je jedan od najposjećenijih turističkih gradova u BiH. Hiljade turista svake godine posjećuju ovaj gradić u srednjoj Bosni, na prvom mjestu zbog jedinstvenog vodopada u centru grada, ali i drugih prirodnih i historijskih znamenitosti, piše Patria. 

#BiH