Članak

Predsjednik SO Srebrenica uhvaćen u laži: Miloš Milovanović nije izbrisan sa biračkog spiska!

Kako se Bošnjaci iz dijaspore masovno registruju, više nego za prethodne izbore, to je panika u Grujičićevom štabu veća.

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Miloš Milovanović u izjavi za RTRS svjesno je u cilju širenja propagande o navodnom lažiranju podataka o broju glasača Bošnjaka za oktobarske izbore, rekao da je sa spiska „izbrisan zajedno sa članovima uže i šire porodice“, piše novinska agencija Patria.

Milovanović tvrdi da na biračkom mjestu na kojem je on inače do sada glasao nema 30 birača.

-Nestaju uglavnom Srbi, kaže Milovanović.

I ma koliko se trudila medijska propagandna mašinerija koju je maksimalno angažirao blok srpskih stranaka čiji je kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić, da lažima prikaže kako se na biračkom spisku pojavljuju Bošnjaci koji su „fiktivni glasači“, istina se ipak sakriti ne može.

Prema jutrošnjem uvidu u spisak birača registrovanih za izbore 2. oktobra, što se može provjeriti na web stranici Centralne izborne komisije BIH, nalazi se Miloš Milovanović!

Biračko mjesto predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica je Vatrogasni dom u Srebrenici.

Dakle, Milovanović nije izbrisan, te je sada upitno da li je tačno i da je izbrisano više od 2.300 birača, uglavnom Srba kako on to tvrdi.

Otkud odjednom ovako izražena panika u bloku srpskih stranaka i širenje laži u javnosti o navodnim „bošnjačkim malverzacijama“ te o „ namjernom brisanju Srba sa biračkih spiskova“ i da se „bez ikakve punomoći Bošnjacima izdaju uvjerenja o državljanstvu“.  

Probosanske stranke koje su podržale zajednički kandidaturu Ćamila Durakovića za načelnika Srebrenice, organizirale su se dobro za ove izbore te oformile caal centar koji svakodnevno poziva srebreničke Bošnjake, žrtve genocida, koji žive rasuti širom svijeta da se do 19. jula registruju u što većem broju.

Kako se Bošnjaci iz dijaspore masovno registruju, više nego za prethodne izbore, to je panika u Grujičićevom štabu veća.  

#BiH