Članak

Ivica Osim za sada ipak neće dobiti svoju ulicu u Sarajevu

Inicijativa bh. sportskog novinara Muhameda Bikića da se u Sarajevu sadašnja Zvornička ulica uz stadion Grbavica preimenuje u ulicu Ivice Osima, legendarnog bh. fudbalera i trenera za sada nije prošla

Inicijativa bh. sportskog novinara Muhameda Bikića da se u Sarajevu sadašnja Zvornička ulica uz stadion Grbavica preimenuje u ulicu Ivice Osima, legendarnog bh. fudbalera i trenera za sada nije prošla, piše Patria.

Općina Novo Sarajevo traži saglasnost samog Ivice Osima i pet posto potpisa stanovnika mjesnih zajednica Trg Heroja i Grbavica 2 (gdje se nalazi sadašnja Zvornička ulica), upisanih u birački spisak. Nakon ove odluke općinskih organa, novinar Bikić je stupio u kontakt sa legendarnim Štrausom koji je u svom stilu odgovorio na ovu inicijativu.

- Ma dajte. Čuo sam za to i to ste vi pokrenuli, kao moj komšija iz Hrasnog. Lijepo je da me se sjetite, ali nemojte, molim Vas. Ima zaslužnijih heroja koji trebaju dobiti ulicu - kazao je Osim.

Očekivan odgovor od samog Ivice Osima, mada novinar Bikić neće odustati od ove inicijative da legendarni Osim jednog dana dobije ulicu u bh. prijestolnici i to u blizini stadiona Grbavica.

Nažalost, izgleda da će se, kao i u svemu, ponoviti naša stara praksa koja se u kombinaciji sa sporom birokratijom proizvodi odličja i zahvale posthumno.

#Sport