Članak

Otvaranje prvog Mirza Teletović „MT3 Kampa“ na Jahorini

Na ceremoniji otvorenja kampa, prisutnima će se obratiti Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Mirza Teletović, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine, kapiten

Otvorenje prvog Mirza Teletović „MT3 Kampa“ održat će se, 24. juna na sportskim terenima „Hotela Vučko“ na Jahorini u 17:30. Turnir traje do 27. juna, piše Patria.

Na ceremoniji otvorenja kampa, prisutnima će se obratiti Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Mirza Teletović,  jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, NBA igrač Phoenix Suns-a, a koji će uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), voditi četverodnevni kamp. 


„MT3 Camp“ će okupiti 60-ero djece iz 15 košarkaških klubova, učesnika „Lige mladih“ organizovane od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. 


Učesnici će imati priliku trenirati sa našim najboljim košarkašem, Mirzom Teletovićem, Vladimirom Micovom, košarkašem Galatasaya, Damirom Mršićem, bivšim košarkašem Fenerbahcea te reprezentacije BiH i Asimom Parsom, bivšim reprezentativcem Turske.


Otvorenju kampa će, pored navedenih trenera, prisustvovati i mnogobrojni gosti iz svijeta košarke. 
 

#Sport