Članak

Drago Puzigaća izabran za zamjenika predsjedavajuće Doma naroda PFBiH

Sjednica Doma naroda PFBiH kasni više od pola sata, a Klub Srba najavio je da će napustiti današnju sjednicu ukoliko ne bude izabran jedan od zamjenika predsjedavajuće Doma naroda PFBIH iz reda srpsko

13:20

Nakon što je počela sjednica Doma naroda PFBiH predložen je Drago Puzigaća (SNSD) za zamjenika predsjedavajuće Doma naroda PFBiH te je taj prijedlog i prošao.

12:20

Počela je sjednica Doma naroda PFBiH, a Klub Bošnjaka zatražio je odmah pauzu od 30 minuta.

11:30

Sjednica Doma naroda PFBiH kasni više od pola sata, a Klub Srba najavio je da će napustiti današnju sjednicu ukoliko ne bude izabran jedan od zamjenika predsjedavajuće Doma naroda PFBIH iz reda srpskog naroda, piše bh. novinska agencija Patria. Ranije je Klub Srba 2. juna napustio sjednicu Doma naroda.

Delegati Doma naroda Federacije BiH danas će po hitnom postupku raspravljati o Prijedlogu zakona koji bi omogućio konverziju kredita iz švicarskih franaka u eure, piše Patria.

Hiljade građana BiH zapali su u probleme nakon što su kod Hypo Alpe Adria banke umjesto u eurima kredit podigli u švicarskim francima. To je isprava za građene bio povoljniji kredit, ali se dug građana praktično preko noći povećao. Neki od njih nisu u stanju vraćati kredit, jer im je mjesečna rata porasla više nego njihova ukupna primanja.

Nacrt su prije dva mjeseca jednoglasno usvojili zastupnici u Predstavničkom domu i time podržali hiljade građana Bosne i Hercegovine. Ali, ovom zakonu se protivi Vlada FBiH. Ministrica finansija Jelka Milićević smatra kako je ovaj problem isključivo između banke i klijenta, piše Patria.

#BiH