Članak

Opozicija traži rezanje troškova: DF-ov zastupnik Mešalić odrekao se više od 4.000 KM dnevnica

Kneževina Monako, Pariz, Lisabon, Rim, Baku, Garmisch-Partenkirchen, New York, Šangaj, Toronto... Ovo su samo neke od egzotičnih destinacija koje su tokom prošle i ove godine posjetili bh. parlamentar

Opozicija traži hitno rezanje troškova za službena putovanja na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, kako bi više novca ostalo za socijalna davanja, piše Patria.

DF-ov zastupnik u Federalnom parlamentu Mahir Mešalić odbio je više od 4.000 KM, koje je trebao naplatiti naredni mjesec od Parlamenta FBiH, jer će 22 dana provesti na službenom putu u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Dobio sam poziv iz Stejt departmenta da učestvujem na višednevnoj konferenciji na kojoj će tema biti sigurnost. Organizator pokriva troškove boravka u SAD-u. Nije bilo potrebe da dodatno trošim novac mojih sugrađana, jer nam ionako nedostaje novca – rekao je Mešalić.

- Neka ovo bude moj prvi doprinos u rezanju troškova na skupa putovanja. Nadam se da će moj primjer početi slijediti i duge kolege – dodao je Mešalić.


Napominjem da se odričem, ne želim, bilo kakvu naknadu za putne troškove, dnevnice i sl. od strane Parlamenta FBiH ili bilo kojeg drugog organa / Faksimil dokumenta koji je Mešalić podnio Administrativnoj komisiji FBiH

Žurnal je nedavno objavio kako su državni parlamentarci u prošloj i ovoj godini potrošili oko 400.000 KM na putovanja u London, Pariz, Brisel, Rim, Baku. Tu nisu uračunati entitetski parlamentarci. Uglavnom se radilo o skupim putovanjima na seminare, studijska putovanja, konferencije.

Kneževina Monako, Pariz, Lisabon, Rim, Baku, Garmisch-Partenkirchen, New York, Šangaj, Toronto... Ovo su samo neke od destinacija koje su tokom prošle i u prvoj polovini ove godine posjetili zastupnici i delegati iz Državnog parlamenta. Ništa manje nisu putovali ni entitetski parlamentarci, za nepune dvije godine koliko su na vlasti, stigli su od Brisela do dalekog Teherana, piše Patria.

#BiH