Članak

Zatraženo ukidanje svih mjera zabrana: Zbog nemogućnosti putovanja Radončić i SBB hendikepirani

Svjedokinju Azru Sarić danas je nastavku glavnog pretresa u predmetu Fahrudin Radončić i drugi koji se vodi u Sudu Bosne i Hercegovine saslušala je odbrana trećeoptužene iz predmeta, Bilsene Šahman, a

Svjedokinju Azru Sarić danas je u nastavku glavnog pretresa u predmetu Fahrudin Radončić i drugi koji se vodi u Sudu Bosne i Hercegovine saslušala odbrana trećeoptužene iz predmete Bilsene Šahman, advokatica Mirna Delalić, piše Patria.

Njen iskaz kao i na svim ranijim ročištima, počevši od 18. maja nije dostupan javnosti i to zbog odluke Suda BiH kojom je medijima zabranjeno prenositi njen iskaz i fotografiju.

Asim Crnalić, Radončićev advokat zatražio je za svog klijenta ukidanje mjera zabrane napuštanja države zbog njegovog političkog položaja.

- Prije desetak dana smo podnijeli taj prijedlog za ukidanje mjera putovanja i povremenog javljanja u policijsku stanicu. Mi smo obrazložili to svoje stajalište i nadam se da će Sud u naredna dva tri dana donijeti odluku. Svaki predsjednik stranke koji vodi svoju stranku u izbore treba imati mogućnost komunikacije sa predstavnicima međunarodne zajednice, političarima iz susjednih država, tako da je njegova stranka hendikepirana u odnosu na druge, dakle nije ravnopravna u odnosu na druge stranke koje idu u lokalne izbore – kazao je Crnalić.

Nastavak glavnog pretresa bit će nastavljen 13. jula a ponovo će svjedočiti Azra Sarić, jer odbrana Bilsene Šahman nije završila za ispitivanjem, a bit će i dodatnih pitanja obje strane, i odbrane i Tužilaštva BiH. 

#BiH