Članak

Ćamil Duraković: Marku Đuriću je pametnije da se bavi Vračarom, nego Srebrenicom

Načelnik opštine Srebrenice Ćamil Duraković odgovorio je na prijetnje i govor mržnje upućen od strane Marka Đurića iz Srpske napredne stranke, te pozvao lidera SNS-a Aleksandra Vučića da povede računa

Načelnik opštine Srebrenice Ćamil Duraković odgovorio je na prijetnje i govor mržnje upućen od strane Marka Đurića iz Srpske napredne stranke, te pozvao lidera SNS-a Aleksandra Vučića da povede računa o pojedincima iz ove političke opcije koji nepotrebno podižu tenzije u regiji.

- Marku Đuriću bi bilo bolje da vodi više računa o Srbima s Kosova, za šta je zadužen po mandatu. Tamo se oni suočavaju sa sličnim problemima kao i Bošnjaci u RS-u, kao uostalom svi građani na Balkanu koji pripadaju nevećinskoj grupi u mjestima gdje žive. Umjesto da je napravio konkretan iskorak i pomogao ljudima u Gračanici, Štrpcima i Mitrovici, on se bavi slanjem neumjesnih političkih poruka iz Beograda. Kakve on ima veze sa odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine - kazao je Duraković za Patriju.

- Čuo sam da je Đurić postao odbornik u beogradskoj opštini Vračar. Eto mu prilike da energiju uloži u bavljenje lokalnim temama, neka tamo skuplja većinu, pa će moći doprinijeti lokalnoj zajednici u kojoj živi. Očigledno je da onim čime se do sada bavio, Kosovom, a evo sada i bošnjačko-srpskim odnosima u regiji, nije imao uspjeha - poručio je Duraković.

 

#BiH