Članak

Promocija Mahmutovićeve knjige “Priče slučajnih prolaznika”

Promocija djela će se održati u velikoj kongresnoj dvorani, koja prima oko tri stotine posjetilaca.

Osmog jula ove godine, sa početkom 18 sati, u Gazi-Husrevbegovoj biblioteci održat će se promocija knjige "Priče slučajnih prolaznika", književnika Muhameda Mahmutovića. Promotori će biti poznata imena, spisateljica i književna kritičarka Indira Kučuk Sorguč, pisac i publicista Avdo Huseinović, te novinar Goran Milić.

Promocija djela će se održati u velikoj kongresnoj dvorani, koja prima oko tri stotine posjetilaca, piše bh. novinska agencija Patria.

Akademik Ferid Muhić je za ovo djelo napisao recenziju, u kojoj između ostalog stoji: "Preuzevši na sebe ulogu putujućeg ispovjednika, koji umije saslušati svakog čovjeka na pravi način i pomoći mu svojim razumijevanjem, a zatim dio tih povjeravanja i ispovijesti prenijeti i u formi prave književnosti, Muhamed Mahmutović je knjigom ‘Priče slučajnih prolaznika’ u književnost na bosanskom jeziku unio jedan novi i moderan pripovjedački kvalitet".

Promocija djela će se održati u velikoj kongresnoj dvorani, koja prima oko tri stotine posjetilaca.

Muhamed Mahmutović je novinar i pisac, rođen u Cazinu. Pored ove knjige, autor je brojnih djela iz beletristike: ‘Bogatstvo beskućnika’, ‘Pokošeni cvjetovi Krajine’, ‘Inat bosanskog goluba’, ‘Pacijenti’... Mahmutovićeve knjige su prevođene na strane jezike i doživjele su više izdanja.

#Lifemagazin