Članak

Maraton Kragujevac-Mostar 2016: Biciklisti u petak prolaze kroz Sarajevo, doček u Općini Stari Grad

Za sve učesnike 13. biciklističkog maratona koji su krenuli iz Kragujevca put Mostara, bit će priređen svečani doček u gradovima kroz koje prolaze: Užice, Višegrad i Sarajevo.

Trinaesti tradicionalni tandem biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2016.” koji voze biciklisti Paraolimpijske akademije “Junior” krenuo je u srijedu put Mostara. Biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2016”, čiju je organizaciju podržala i Općina Stari Grad imat će četiri etape i to Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo – Mostar, prenosi Patria.

Za sve učesnike 13. biciklističkog maratona koji su krenuli iz Kragujevca put Mostara, bit će priređen svečani doček u gradovima kroz koje prolaze: Užice, Višegrad i Sarajevo. U Sarajevu se očekuju u petak 29. jula a domaćin će im biti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Doček će biti organizovan na platou Općine u 15,00 sati.

Tom prilikom načelniku Hadžibajriću organizatori maratona uručit će plaketu kao znak zahvalnosti za podršku.
Pokrovitelji manifestacije su, kao i prethodnih godina, gradovi Kragujevac i Mostar, te gradovi i općine kroz koje biciklisti prolaze - Užice, Višegrad i Općina Stari Grad.

#Sport