Članak

DF: Na sceni je fingirani sukob SDA i HDZ, zbog predizborne kampanje rastu međunacionalne tenzije

Predsjedništvo je danas zauzelo i zvaničan stav da je trenutno na političkoj sceni fingiran sukob HDZ BiH i SDA, što se demonstriralo na neodržavanju sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta.

Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici donijelo nekoliko tehničkih i programskih odluka vezanih za predstojeće lokalne izbore. Dogovoren je i konkretan angažman svih članova Predsjedništva u narednom periodu, prije svega na animiranju članstva i rukovodstava stranke na lokalnom nivou da se što spremnije dočekaju oktobarski izbori, saopćeno je iz Demokratske fronte, prenosi novinska agencija Patria. 

Predsjedništvo je danas zauzelo i zvaničan stav da je trenutno na političkoj sceni fingiran sukob HDZ BiH i SDA, što se demonstriralo na neodržavanju sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta. Sve se dešava u sklopu predizborne kampanje, zaoštravaju se međunacionalne tenzije u svrhu homogeniziranja stranačke glasačke mašinerije.

Očigledno je da je vrh SDA došao do spoznaje da je u dosadašnjoj koaliciji učinio i previše popusta HDZ-u i da bi im se to moglo negativno vratiti na predstojećim izborima, stoji u saopćenju ove stranke. 

#BiH