Članak

Internet aplikacija uz pomoć koje bh. građani mogu provjeriti kada će im lični dokumenti biti gotovi

Građanima je ovim omogućeno da na jednostavan način dobiju uvid u trenutni status zahtjeva te da unaprijed mogu planirati preuzimanje izrađenog ličnog dokumenta na lokaciji nadležnog organa

Građani koji kod nadležnog organa podnesu zahtjev za izdavanje putne isprave, lične karte i vozačke dozvole online mogu pratiti faze izrade ličnog dokumenta od trenutka podnošenja zahtjeva za izdavanje kod nadležnog organa  do uručenja, saopćeno je iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, prenosi Patria. 
Praćenje faza izrade ličnog dokumenta vrši se preko elektronskog servisa koji se nalazi na web-stranici www.iddeea.gov.ba.

Korištenje ovog servisa je besplatno. 

Građanima je ovim omogućeno da na jednostavan način dobiju uvid u trenutni status zahtjeva te da unaprijed mogu planirati preuzimanje izrađenog ličnog dokumenta na lokaciji nadležnog organa.

Iz IDDEEA-e je saopčeno kako i ove godine u ljetnim mjesecima bilježe povećan broj zahtjeva za izradu ličnih dokumenata, posebno putnih isprava.

U periodu od maja do augusta broj podnesenih zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata je znatno veći u odnosu na ostale mjesece.

#BiH