Članak

Biciklistički maraton iz Kragujevca prošao danas kroz Stari Grad

Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijskog kluba “Junior” i jedan od učesnika ovog maratona je kazao kako se na ovaj način nastavlja misija koja doprinosi afirmaciji prekogranične saradnje pods

Na platou ispred Općine Stari Grad predstavnici Službe za obrazovanje kulturu i sport, te predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Dodik danas su dočekani učesnici XIII biciklističkog maratona "Kragujevac - Mostar 2016." Biciklistički maraton krenuo je iz Kragujevca 27. jula, a tradicionalno su se, na putu do Mostara, zaustavili i u Starom Gradu.

Predsjedavajući Vedran Dodik je podsjetio da su Općina Stari Grad i Kragujevac vezani pobratimskim odnosima već četiri godine i da svake godine Stari Grad ugosti učesnike maratona.

Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijskog kluba “Junior” i jedan od učesnika ovog maratona je kazao kako se na ovaj način nastavlja misija koja doprinosi afirmaciji prekogranične saradnje podsredstvom sporta i održavanju prijateljskih odnosa građana Kragujevca, Mostara i Sarajeva.

- Velika je stvar da su Grad Kragujevac i Opština Stari Grad prve dvije lokalne zajednice koje su uspostavile pobratimske odnose nakon ratnih događanja, i zbog toga smo vrlo ponosni na ovo što činimo - dodao je na kraju Nikolić. Zbog izostanka načelnika Ibrahima Hadžibajrića, plaketu za izuzetan doprinos afirmaciji sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba oštećenog vida i očuvanju tradicije ove manifestacije, primio je djelatnik Općine Stari Grad Mehmed Janjoš.

#Sport