Članak

Uhapšen 22-godišnjak koji je pucao na Kovačićima i ranio jednu osobu

Podsjećamo, u utorak oko 20:20 došlo je verbalne prepirke nakon čega je uhapšeni O.S. iz automobile Audi 3 uzeo pištolj i ispalio nekoliko hitaca u pravcu P.N.

Pripadnici MUP KS uhapsili su 22-godišnjeg mladića koji je pucao u utorak navečer u naselju Kovačići te ranio jednu osobu. On je osumnjičen za krivična djela izazivanje opće opasnosti i teška tjelesna povreda, piše bh. novinska agencija Patria.

Povrijeđeni mladić zadržan je na bolničkom liječenju.

Podsjećamo, u utorak oko 20:20 došlo je verbalne prepirke nakon čega je uhapšeni O.S. iz automobila Audi 3 uzeo pištolj i ispalio nekoliko hitaca u pravcu P.N.

Napadač i još jedna osoba udaljili su se s lica mjesta. U srijedu je uhapšen A.K. koji je predat u nadležnost Tužilaštva KS. On se sumnjiči za teško djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s izazivanjem opće opasnosti te s ugrožavanjem sigurnosti. 

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva u Sarajevu, a osoba lišena slobode je nakon izvršene kriminalističke obrade predata u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

#CrnaHronika