Članak

Komšić: Izetbegović nije učinio ništa loše, srbijanski ministri glume opasne jastrebove

Komšić kaže da u takvim izjavama nije bilo elemenata za bilo kakvo narušavanje odnosa dvije države.

Predsjednik Demokratske fronte i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, smatra da Bakir Izetbegović predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH nije učinio ništa loše i da nije bilo razloga za reakcije u Srbiji nakon jučerašnjih izjava prilikom posjete Novom Pazaru, piše Patria.

Podsjećamo, Izetbegović je jučer u Novom Pazaru odgovarajući na pitanja novinara zašto je zaobišao Beograd a došao u Novi Pazar, kazao da je bio nekoliko puta u Beogradu, a da isto tako predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ili predsjednik Srbije Tomislav Nikolić borave u Banja Luci ili Trebinju a ne dođu u Sarajevo i tu nema ništa sporno. No, ta izjava izazvala je oštre reakcije zvaničnika u Srbiji optužujući Izetbegovića za izazvanje sukoba između Srbije i BiH.

Komšić kaže da u takvim izjavama nije bilo elemenata za bilo kakvo narušavanje odnosa dvije države.

- Mislim da Bakir Izetbegović nije uradio ništa loše niti je uradio bilo šta što bi moglo remetiti odnose dvije zemlje. Sasvim je druga stvar što Aleksandar Vulin, ali i pojedini ministri koriste svaku priliku ma kako besmislena bila, da glume opasne jastrebe - rekao je Komšić za N1.
 

#BiH