Članak

Džonson: Mi stojimo rame uz rame s našim turskim prijateljima

Šef britanske diplomatije Boris Džonson poručio je kako stoji rame uz rame sa turskim prijateljima, nakon što su napadači u novogodišnjoj noći u jednom klubu u predgrađu Bešiktaša ubili iz vatrenog or

Šef britanske diplomatije Boris Džonson poručio je kako stoji rame uz rame sa turskim prijateljima, nakon što su napadači u novogodišnjoj noći u jednom klubu u predgrađu Bešiktaša ubili iz vatrenog oružja 39 a ranili 69 osoba.

- Misli su nam s Turskom nakon kukavičkog terorističkog napada u  noćnom klubu u Istanbulu. Mi stojimo rame uz rame s našim turskim prijateljima – poručio je Džonson.

<

Napad su  izvršila dva muškarca, potvrdio je gradonačelnik Vasip Sahin.

Naoružani muškarci su ubili policajca koji se nalazio ispred vrata, ušli su u klub gdje su počeli pucati po civilima. Mediji navode da su napad izvela dva muškarca, a jedan je bio "obučen u kostim Djeda Mraza i imao je pušku".

Brojni svjetski zvaničnici su se oglasili nakon napada u Turskoj, poruke podrške je poslao predsjednik SAD-a Barak Obama, evropski komesar za politiku susjedstva i proširenje Johanes Han te druge brojne ličnosti, piše Patria.

#BiH