Članak

Lijanović o federalizaciji BiH: Ne nasjedajte na Čovićeve obmane

Jerko Ivanković Lijanović pozvao je dva miliona stanovnika FBiH sa pravom glasa da, kako je rekao, ne nasjedaju na „obmane Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a i njegov

Jerko Ivanković Lijanović pozvao je dva miliona stanovnika FBiH sa pravom glasa da, kako je rekao, ne nasjedaju na „obmane Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a i njegovih koalicionih partnera, o reorganizaciji BiH“.

Lijanović je rekao da Čović i partneri „pričom o reorganizciji BiH žele skrenuti pozornost sa teške ekonomske situacije u FBiH i BiH uzrokovane upravo njihovim neradom u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti“.

- Ekonomska, a ne jednonacionalna rješenja, kao što je ukidanje kantona i uštede do 500 miliona KM koje se takvom reorganizacijom mogu postići i koje se mogu investirati u ekonomski razvoj FBiH na principima razvoja zapadne Njemačke u koju naši ljudi odlaze trbuhom za kruhom da rade i žive od svog rada, jedino je normalno i realno rješenje za sve stanovnike FBiH. To je ono što ću ja zajedno sa svojim saveznicima, stanovnicima FBiH s pravom glasa, uraditi nakon pobjede na Općim izborima 2018. godine – rekao je Lijanović, koji je najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine.

- Stanovnici ove zemlje su ti koji mogu srušiti jednonacionalne politike, izgraditi ekonomski održivu i zdravu BiH i kao takvu je ostaviti svim budućim generacijama – rekao je Lijanović, prenosi Patria.

#BiH