Članak

Oglasio se i DF: Čović je otvoreno počeo govoriti o trećem entitetu

Jasno i glasno, nije više riječ ni o kakvoj "virtuelnoj izbornoj jedinici koja bi trajala samo na dan izbora" (D. Čović), već o trećem , hrvatskom entitetu.

Nakon izjava Dragana Čovića i Bože Ljubića o reorganizaciji BiH, u kojem su otvoreno rekli da traže treći entitet, iz DF-a su stigle oštre reakcije.

Čović i Ljubić su se novinarima obradili pred jučerašnje zasjedanje HNS-a

Saopštenje DF prenosimo u cjelosti:

Hrvatski narodni sabor (HNS) je na sjednici u Mostaru zaključio da njihov cilj ostaje administrativna i teritorijalna rekonstrukcija BiH koja će uključivati i jedinicu s hrvatskom većinom.

Jasno i glasno, nije više riječ ni o kakvoj "virtuelnoj izbornoj jedinici koja bi trajala samo na dan izbora" (D. Čović), već o trećem, hrvatskom entitetu.

Agresivna politika HDZ-a, u poslednje vrijeme "napumpavana" iz Zagreba, formalno preko hrvatskih "euro-parlamentaraca", a na domaćem terenu od strane Milorada Dodika ("samo moj entitet ne diraj") - kulminirala je već citiranim zaključkom HNS-a.

Kako na ovo, kao i na sve Čovićeve dosadašnje opstrukcije reaguje SDA i Bakir Izetbegović? Nikako!

Stoga, valjda je i građanima  Bosne i Hercegovine  postalo jasno, a nama u Demokratskoj fronti jeste: Bakir Izetbegović je pristao na treći entitet, na podijelu BiH, procjenjujući valjda da mu je dovoljan "begovat" oda Sarajeva do Zenice!

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, pojedince, institucije, partije, nevladine organizacije, sindikate - da se oglase, pruže otpor i pokažu neslaganje sa ovom mračnom nakanom!

Ukoliko se ostvari ovaj naum - BiH neće više postojati ni na jednoj geografskoj karti!

Zaustavimo ih, jer će nas ova vlast definitivno odvesti na put sa koga nema povratka!

#BiH