Članak

Osmanović, Džaferović, Ahmetović i Ramić napadnuti u Srebrenici

Jedan od muškaraca koji se nalazio u Islamskom centru je povrijeđen. On je odvezen o lokalni dom zdravlja. Na mjestu incidenta ubrzo se pojavila i policija...

Grupa muškaraca upala je danas u Islamski centar u Srebrenici i nasilno prekinula sjednicu povjereništva SDA za ovu općinu, potvrđeno je za novinsku agenciju Patria iz ove stranke.

Nakon gubitka lokalnih izbora u Srebrenici, SDA je smijenila ranijeg predsjednika Općinskog odbora SDA u Srebrenici Hamdiju Fejzića. Uvedeno je povjereništvo stranke, do izbora novih organa. 

Danas je trebala biti održana sjednica povjereništva, na kojoj su prisustovali zamjenik predsjednika SDA i državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović, potpredsjednik SDA Šefik Džaferović, federalni ministar za izbjegle i raseljene Edin Ramić, državni poslanik Sadik Ahmetović..., ali je sjednica prekinuta. U grupi koja je upala na sjednicu, bio je i smijenjeni Fejzić.  

Jedan od muškaraca koji se nalazio u Islamskom centru je povrijeđen. On je odvezen u lokalni dom zdravlja. Na mjestu incidenta ubrzo se pojavila i policija...

Ministar Osmanović potvrdio je Patriji da je već napustio Srebrenicu.

 

#BiH