Članak

Okončana drama ispred Predsjedništva BiH: Mladu ženu koja je sjedila na cesti odvela policija

Građanima koji su se okupili rekla je da se na ovaj potez odlučila iz očaja i nemoći da uradi išta drugo, optužujući ljekare da su joj uništili život i zdravlje.

Večerašnja drama u centru Sarajeva, ispred zgrade Predsjedništva BiH okončana je nakon skoro dva sata. Trideset petogodišnja Sarajka Iman Sara Agić je prvo ekipi Hitne pomoći dozvolila da uzmu njenu bebu kako se ne bi smrzavala, a nakon razgovora sa policijom, socijalnim radnikom, ljekarima i prijateljima pristala je da odblokira saobraćaj. Iman Saru Agić odvela je potom policija, piše Patria.

Iman Sara je večeras oko 20 sati sa bebom u naručju sjela na cestu ispred zgrade Predsjedništva BiH, izazvavši saobraćajni kolaps u centru grada. 

Građanima koji su se okupili rekla je da se na ovaj potez odlučila iz očaja i nemoći da uradi išta drugo, optužujući ljekare da su joj uništili život i zdravlje.

Godinama ima problem sa dijarejom i povraćanjem, zbog, kaže ona pogrešnih dijagnoza ljekara u UKCS.

.Njoj su u pomoć, kada je sjela sa bebom u naručju na cestu, pritekli i građani koji su zajedno sa policijom uspjeli zaustaviti saobraćaj, kako bi se izbjegla još gora nesreća. 

 

#BiH