Članak

Zaključci Izvršnog komiteta SNSD-a: Podrška HDZ-u BiH, neprihvatljiva tužba protiv Srbije

Izvršni komitet SNSD-a daje punu podršku provođenju dogovora koji su postigla rukovodstva SNSD-a i HDZ-a BiH, a koji se tiče odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda BiH

Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata izrazio je punu podršku provođenju dogovora koji su postigla rukovodstva SNSD-a i HDZ-a BiH, a koji se tiče parlamentarne procedure koja bi omogućila odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, saopćeno je iz ove stranke.

Osim toga, Izvršni komitet je izrazio očekivanje da se ovoj inicijativi pridruže sve stranke sa sjedištem u bh. entitetu Republika Srpska.

Izvršni komitet SNSD-a je konstatovao i to da je bilo kakva ideja o obnavljanu tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde za ovu stranku apsolutno neprihvatljiva.

Izvršni komitet SNSD-a je potvrdio od ranije poznat stav SNSD-a, a u vezi sa eventualnom promjenom izbornog zakona u dijelu koji se tiče izbora članova Predsjedništva BiH, a to je da se član Predsjedništva iz Republike Srpske i u budućnosti bira neposredno, dok je pitanje izbora dva člana iz FBiH stvar dogovora političkih aktera iz Federacije BiH.

Izvršni komitet SNSD-a izražava punu podršku radu Vlade Republike Srpske i pozdravlja saradnju Vlade Republike Srpske sa Vladom Federacije BiH u procesima ekonomskih reformi, navodi se, između ostalog, u saopćenju SNSD-a, prenosi NAP.

#BiH