Članak

Bjelašnica: Povrijeđena djevojka zbrinuta

Upućen je i zahtjev Oružanim snagama BiH da se uključe u akciju spašavanja sa helikopterom zbog nepristupačnosti terena, s obzirom da je mnogo stijena na obroncima Bjelašnice, a povrijeđena osoba se n

15:17 Povrijeđena djevojka je zbrinuta i evakuisana helikopterom OS BiH. Biće prebačena na pomoćni stadion ispred dvorane Zetra, odakle će se uputiti vozilom Hitne pomoći prema KCUS-u.

Dijagnozom i pregledom će se utvrditi stepen povreda nakon čega će biti poznate dodatne informacije.

14:26 Prema posljednjim informacijama helikopter se spustio, a medicinski tim vrši mobilizaciju povrijeđene 29-godišnjakinje.

13:49 Djevojka koja je tokom skijanja na Bjelašnici sa stijene pala u provaliju biće vrlo brzo prebačena na KUM, potvrđeno je za N1 u Federalnoj upravi civilne zaštite.

- Helikopter Oružanih snaga BiH je krenuo prema mjestu nesreće i povrijeđena djevojka će odmah biti prebačena na KUM - rekla je Majda Kovač viši saradnik za odnose s javnošću.

12:00 Federalna uprava civilne zaštite angažirana je zbog spašavanja 29-godišnje djevojke koja se povrijedila na lokalitetu Kabalevo, piše Patria.

Ona je tokom skijanja pala sa stijene u rupu i zadobila teške povrede kičme, glave te lomove nogu.

Angažovane su ekipe hitne pomoći, vatrogasci, Gorska služba spašavanja, policija i demineri.

Upućen je i zahtjev Oružanim snagama BiH da se uključe u akciju spašavanja sa helikopterom zbog nepristupačnosti terena, s obzirom da je mnogo stijena na obroncima Bjelašnice, a povrijeđena osoba se nalazi u rupi.

 

#BiH