Članak

Ko su sve dobitnici priznanja Općine Stari Grad

U okviru programa povodom Dana Općine Stari Grad u Sarajevo će doputovati i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjske i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kojem će biti uručeno

Vijećnici Općinskog vijeća Stari Grad jednoglasno su podržali prijedlog dobitnika priznanja Općine Stari Grad za 2017. godinu. Priznanja će im biti uručena 4. maja na Svečanoj sjednici povodom Dana Općine Stari Grad.

Općinsku povelju sa zlatnim štitom dobit će bivši borac ARBiH Samir Salihagić. Povelje sa grbom Općine Stari Grad dobit će bivši predsjednik Općine Stari Grad od 1990. do 1994. godine Selim Hadžibajrić, FK Vratnik, te književnik za djecu i mlade Fahrudin Kučuk. Kolektivno, odnosno pojedinačno priznanje „Zlatni sebilj“, ide u ruke Ambasadi Kraljevine Švedske, Ambasadi Švicarske Konfederacije, te golmanu fudbalske reprezentacije BiH Asmiru Begoviću.

Starogradski policajac godine je Asmir Tatlić, pripadnik PU Stari Grad.

U okviru programa povodom Dana Općine Stari Grad u Sarajevo će doputovati i  potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjske i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kojem će biti uručeno priznanje za doprinos manifestaciji “Putevi Valtera” koju zajedno provode Vlada Srbije i Općina Stari Grad.

Inače, program obilježavanje Dana Općine Stari Grad počinje 2. a završava 20. maja. 

#BiH