Članak

Koji će sarajevski medij uzeti novac da propagira politiku HDZ-a BiH?

HDZ BiH spreman je izdvojiti veće količine novca nekom od utjecajnih sarajevskih portala, koji će biti spreman propagirati programske ciljeve ove stranke u dijelu Federacije gdje su većina Bošnjaci

HDZ BiH spreman je izdvojiti veće količine novca nekom od utjecajnih sarajevskih portala, koji će biti spreman propagirati programske ciljeve ove stranke u dijelu Federacije gdje su većina Bošnjaci, potvrdilo je Patriji više različitih izvora bliskih HDZ-u, koji nisu željeli da budu imenovani. 

HDZ BiH do izbora 2018. godine ima nekoliko važnih ciljeva; izmjene Izbornog zakona BiH koji bi omogućili Čoviću opstanak u Predsjednišvu BiH, treći ili kanal na hrvatskom jeziku, federalizaciju BiH na način da bi svaki od tri konstitutivna naroda u BiH imali zasebnu federalnu jedinicu u zemlji...

Takve ciljeve ne mogu provesti bez podrške bošnjačke strane. Zbog toga je plan da kroz medij koji je utjecajan među bošnjačkom publikom pokušaju spustiti tenzije, relativiziraju ova pitanja, drugu stranu pokušaju ubijediti da su zahtjevi HDZ-a posve opravdani – tvrde izvori.

Medij koji prihvati ovu ponudu imat će zadatak u kontinuitetu objavljivati članke i intervjue sa uglednim domaćim i međunarodnim javnim ličnostim, koji će politiku HDZ-a BiH predstavljati u najboljem svjetlu. (A. A.) 

#BiH