Članak

SDP odgovorio SDA: Ako 20 godina zapošljavate demobilisane borce, zašto su neki još na birou

Iz SDP-a su ranije optužili SDA i upravu RMU 'Banovići' za nepotizam prilikom zapošljavanja u Rudnik. Iz SDA su odbacili takve optužbe, spočitavajući SDP-u da nisu vodili računa o demobilisanim boric

Iz Općinskog odbora SDP-a BiH u Banovićima pozvali su upravu Rudnika mrkog uglja 'Banovići' kao i lokalnu SDA da objave imena 50 ljudi koje su zaposlili u rudnik na posljednjem konkursu, a za koje i iz rudnika i SDA tvrde da su demobilisani borci. 

Kazali ste da konstantno zapošljavate demobilisane borce. Rat je završen prije dvadeset godina, pa se, samim tim, postavlja logično pitanje: Ako ste konstantno zapošljavali demobilisane borce, otkud se odjednom pojavi ovih 50 ljudi. Zar ti borci nisu mogli za dvadeset godina naći svoje mjesto u rudniku – navodi se u otvorenom pismu koje su medijima uputili iz SDP-a.

- Nažalost, nisu, jer su njihovo mjesto zauzeli tek punoljetni članovi vaših familija – stoji dalje u oštroj reakciji SDP-a u Banovićima.

Iz SDP-a su ranije optužili SDA i upravu RMU 'Banovići' za nepotizam prilikom zapošljavanja u Rudnik.  Iz SDA su odbacili takve optužbe, spočitavajući SDP-u da nisu vodili računa o demobilisanim boricima dok su bili na vlasti, piše NAP.

#BiH