Članak

Zvaničnici EU i SAD-a pozdravili imenovanje Zaeva za premijera Makedonije

Makedonija je sinoć pet minuta prije ponoći napokon dobila novu vladu, a nakon desetogodišnje vladavine Nikole Gruevskog na čelo vlade je zasjeo Zoran Zaev.

Visoki zvaničnici EU i SAD-a pozdravili su formiranje nove makedonske vlade i uputili su čestitike novom premijeru Zoranu Zaevu, prenosi Patria.

-Pozdravljamo glasanje za izbor nove vlade na čelu s premijerom Zoranom Zaevom. EU je spremna pomoći rad te vlade, kao i ono što opozicija treba da uradi kako bi konstruktivno provela sve dijelove sporazuma iz Pržina, te urgentne reformske prioritete – naveli su u zajedničkoj čestitki visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i komesar za proširenje Johannes Hahn.

Iz američkog State Departmenta također je stigla čestitka sa željom za uspješnim radom i provođenjem zacrtanih ciljeva.

-  Kao prijatelj i partner Makedonije, SAD se raduje suradnji s novom vladom, jer nastoji ispuniti euroatlantske aspiracije države provedbom hitnih reformi koje jačaju vladavinu prava i neovisnost pravosuđa, slobodu medija i odgovornosti vlade – stoji u poruci SAD-a.

Napominjemo, Makedonija je sinoć pet minuta prije ponoći napokon dobila novu vladu, a nakon desetogodišnje vladavine Nikole Gruevskog na čelo vlade je zasjeo Zoran Zaev. 

#Region