Članak

Proširene vene ne vole ljeto i sunce

Venosan® gel je dostupan u svim apotekama bez ljekarskog recepta, a za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.

Piše: dr. Alma Prohić

Proširene vene su odavno poznat i u današnje vrijeme čest zdravstveni problem koji je prisutan kod velikog broja ljudi. Problem proširenih vena dolaskom ljeta, postaje izraženiji u estetskom smislu, jer nošenje laganije odjeće otkriva i čini vidljivijim vijugavo proširene vene nogu ili izražene kapilare koji su često početna faza proširenih vena. Pored toga toplina pogoduje dodatnom širenju venskih krvnih sudova, te stoga može pogoršati simptome kao što su otok, bolovi i grčevi u potkoljenicama, peckanje i svrbež. S ovim problemom svakodnevno se suočava oko 20% odrasle populacije, a žene četiti puta češće nego muškarci.

Jeste li vi jedan od njih? Ako jeste, pogoršavaju li se vaši simptomi dolaskom ljeta?

Kako pomoći umornim i teškim nogama?

Tokom toplijeg perioda godine savjetuje se ne izlagati noge suncu, izbjegavati tople i vlažne prostorije, odmarati se sa nogama u podignutom položaju, kretati se jer mišići svojim stezanjem potiskuju krv i poboljšavaju cirkulaciju, masirati noge ili ih tuširati hladnom vodom.

Venosan® trenutno ublažava tegobe proširenih vena i umornih nogu

Za otklanjanje otoka,  bola i umora u nogama  preporučujemo primjenu Venosan® gela. Venosan® gel je snažan i djelotvoran proizvod koji efikasno uklanja bol kod proširenih vena uz ugodan osjećaj hlađenja, smanjuje osjećaj napetosti i simptome upale. Primjenjuje se jednostavno, nanošenjem u tankim slojevima više puta dnevno na bolna i otečena mjesta. Venosan® trenutno ublažava tegobe kod proširenih vena i umornih nogu te se preporučuje kod svih stanja sa poremećenom venskom cirkulacijom, a posebno kod sindroma umornih nogu koji je usko vezan za prirodu posla (trgovci, frizeri, i druga zanimanja koja zahtijevaju dugotrajno stajanje ili sjedenje).

Venosan® gel je dostupan u svim apotekama bez ljekarskog recepta, a za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.

#Lifemagazin