Članak

Džumhur zadovoljan žrijebom u Wimbledonu i očekuje plasman u drugo kolo

Jedini hendikep koji Džumhur može imati jeste činjenica da ove sezone nije igrao turnire na travi, a u Wimbledonu će upravo igrati na toj podlozi.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nakon što je saznao ime protivnika u prvom kolu Wimbledona istakao je kako je zadovoljan žrijebom, piše agencija Patria.

- Mogu reći da sam dosta zadovoljan žrijebom. To je igrač kojeg dosta dobro znam još iz juniorskih dana, s kojim sam zaista mnogo puta trenirao. Olivo je dosta bolji na zemlji, nego na ostalim podlogama, pogotovo na travi - istakao je Džumhur. 

Jedini hendikep koji Džumhur može imati jeste činjenica da ove sezone nije igrao turnire na travi, a u Wimbledonu će upravo igrati na toj podlozi. Međutim, naš teniser ne traži alibi. 

- Jedini međusobni duel imali smo u Dominikanskoj Republici prije dvije godine i pobijedio sam ga u finalu Challengera koji je bio na zemljanoj površini. Siguran sam da imam puno veće šanse na travi. Prošle godine sam igrao dobro na travi, mislim da i ove godine mogu da ponovim takvo nešto - ističe Džumhur i dodaje kako će ga u drugom kolu čekati daleko teži protivnik. 

- U London sam došao jučer i mogu da kažem da se dobro osjećam na ovoj podlozi. Iako nisam imao pripremnih turnira kao u prethodne dvije godine, mislim da to neće biti problem. Nakon tog prvog kola ukoliko prođem, žrijeb je težak jer igram protiv nosioca Karlovića. Nadam se da mogu proći prvo kolo, a onda rasterećeno ući u meč drugog kola - zaključio je Damir Džumhur.  

#Sport