Članak

CCI u Banja Luci prikuplja podršku građana za pošteno zapošljavanje u državnoj službi

Ulična akcija se provodi u sklopu kampanje „Sposobnim, a ne podobnim“, a u okviru koje se prikupljaju potpisi podrške građana zahtjevu za jasno odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju građane na uličnu akciju „Pošteni javni konkursi - jednaka šansa svakome!“ koja će se održati u ponedjeljak od 11 do 16 časova na Trgu Krajine u Banja Luci (kod Boske).

Ulična akcija se provodi u sklopu kampanje „Sposobnim, a ne podobnim“, a u okviru koje se prikupljaju potpisi podrške građana zahtjevu za jasno odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija unutar javnog sektora, te pošteno zapošljavanje u državnoj službi, zdravstvu, prosvjeti, javnim preduzećima, itd.

„Lične sposobnosti, znanje, iskustvo i integritet kandidata moraju biti presudni faktor prilikom imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru. Ne stranačka ili porodična veza“, poručili su iz CCI-a.

Takođe, građani će, putem pripremljenog štampanog materijala, biti informisani o rezultatima provedenog monitoringa imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini, koji daje pregled regulative i prakse imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru, tokom 2016. godine.

 

#BiH