Članak

Na krilima fenomenalnog Čampare BiH pobijedila Francusku

Najbolji u bh. timu bio je Čampara sa 32 poena, a raspoložen je bio i Janković sa deset ubačaja. Kod Francuza bolji od ostalih bio je Briki sa 13 poena.

U prvom susretu Evropskog prvenstva A divizije juniorska reprezentacija BiH U-18 pobijedila je Francusku rezultatom 66:65.

Francuzi su bolje otvorili utakmicu, poveli su 5:0. U prve tri minute BiH je postigla samo dva poena i to preko Čampare i Čerkezovića. Do prvog vodstva Zmajevi su došli u 6. minuti, Čampara je pogodio trojku za 11:12. U finišu prve dionice rezultat je bio 20:17.

Odgovor izabranika Borisa Džidića uslijedio je u drugoj četvrtini. Iako je Francuska na 5:29 do kraja prvog dijela imala pet razlike (28:23), uslijedila je serija 11:0 reprezentacije BiH, Janković je pogodio plus 6 na 2:24 prije kraja tog perioda. Prvo poluvrijeme je završeno prednošću Zmajeva 33:34.

U trećoj četvrtini se uglavnom igralo koš za koš, te niti jedan tim nije uspio da stekne osjetnu prednost. U posljednju četvrtinu ušlo se rezultatom 51:50 za Francusku.

Francuska je bila bolja na početku treće četvrtine, Beyhurst je na 4:41 prije kraja pogodio za 59:53. Ipak, kako pišu Sportske.ba, na krilima fenomenalnog Čampare BiH se uspjela vratiti te na 1.21 prije kraja i povesti 59:61. U posljednju minutu BiH je ušla sa šest poena prednosti te na kraju upisala veliku pobjedu za sjajno otvaranje Evropskog prvenstva.

Najbolji u bh. timu bio je Čampara sa 32 poena, a raspoložen je bio i Janković sa deset ubačaja. Kod Francuza bolji od ostalih bio je Briki sa 13 poena.

#Sport