Članak

Najljepša turistička slika iz Mostara: Brojni skakači pokazat će svoju hrabrost

Žiri koji će ocjenjivati skakče je u sastavu: najveća legenda mostarskih skokova Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, dugodišnji šampion skokova na noge, Enver Novaković, sportski radnik i bivši skakač, Ben

U Mostaru će danas biti održani 451. skokovi sa Starog mosta, sportsko-turistička manifestacija kojoj se posebno raduju Mostarci, ali i brojni turisti koji dođu gledati skakače. Fotografije mostarskih letova svake godine obiđu svijet, a ovaj hercegovački grad bilježi stalni rast posjeta, piše Patria.  

Skokovi počinju u 16:30, a očekuje se brojna publika na obalama Neretve. S obzirom da je na snazi narančasti meteoalarm zbog ekstremnih temperatura koje će u Hercegovini prelaziti 40 stepeni, preporučuje se zaštititi glavu i piti dovoljno vode. 

Tačan broj skakača koji će se takmičiti u dvije tradicionalne discipline - lasta i skok na noge bit će poznat pred sami početak manifestacije nakon ljekarskog pregleda. Očekivanja su da će taj broj biti između 50 i 60 skakača kako onih iz BiH, tako i regiona. 

Predsjednik Kluba skakača Semir Drljević – Lovac kazao je da su izvršene sve neophodne pripreme za takmičenje od organizacionih do sigurnosnih, kako bi sve proteklo u naboljem redu. 

Žiri koji će ocjenjivati skakače je u sastavu: najveća legenda mostarskih skokova Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, dugodišnji šampion skokova na noge, Enver Novaković, sportski radnik i bivši skakač, Benaid Kalajdžić, dugogodišnji skakač i Alica Jakirović, umjetnik i skakač.

Drljević posebno naglašava kako za ovogodišnje skokove vlada veliki interes medija i filmskih ekipa, pa će tako reportaže o skokovima i skakačima snimati čak tri internacionalne TV ekipe.  

Nakon završetka takmičenja i dodjele nagrada najboljim skakačima, na Starom mostu će u 22 sata biti održana i bakljada. 

#Lifemagazin