Članak

Skupština KS: Na dnevnom redu Izvještaj o VIK-u, sanacija GRAS-a, Ustav KS

Također na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o visokom obrazovanju, a očekuje se burna rasprava. Zastupnicima će se obratiti i rektor UNSA-e Rifat Škrijelj. Za Senat UNSA-e zakon u predloženom obliku

Na današnjoj sjednici Skupštine KS koja će biti održana u Gradskoj upravi Sarajeva bit će razmatrani amandmani na Ustav KS, a Centri civilnih inicijativa u otvorenom pismu pozvali su zastupnike da ih podrže, piše agencija Patria.

Također na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o visokom obrazovanju, a očekuje se burna rasprava. Zastupnicima će se obratiti i rektor UNSA-e Rifat Škrijelj. Za Senat UNSA-e zakon u predloženom obliku teksta nije prihvatljiv. Akademska zajednica prilikom izrade Prijedloga zakona nije mogla dati svoj stav niti je održana javna rasprava.

Pred zastupnicima je i Izvještaj o poslovanju KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo za 2016. godinu, kao i Prijedlog zaključka o prijedlogu mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo koje je pripremio prinudni upravitelj Haris Gušić. 

#BiH