Članak

Mešić: Moramo imati uvid o novom prijedlogu zakona o akcizama

Mirsad Mešić, predsjednik Kluba SDP-a nakon sastanka sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, a gdje je razgovarano o mogućnosti usvajanja zakona o akcizama kazao da SDP i dalje ostaje

Mirsad Mešić, predsjednik Kluba SDP-a nakon sastanka sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, a gdje je razgovarano o mogućnosti usvajanja zakona o akcizama kazao da SDP i dalje ostaje pri stavu da zakonsko rješenje koje je više puta bilo pred parlamentarcima padalo opet neće podržati.

Mešić je istakao da Zvizdić danas nije iznio ništa novo u odnosu na ranije prijedloge za koji je SDP nije glasao u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Također, on je potvrdio da im Zvizdić nije prezentirao odredbe novog prijedloga seta zakona o akcizama za koji predsjedavajući Vijeća ministara, kako kaže, očekuje da bude usvojen do kraja oktobra tako da će SDP tek što bude imao uvid u novi prijedlog moći zauzeti konačni stav o ovom pitanju.

- Što se tiče aktuelnog zakona, onog koji je odbijan, mi to ne podržavamo. Što se tiče svakog budućeg rješenja moramo znati šta se predlaže – kazao je Mešić.

#BiH