Članak

Hadžidedić: Hrvatska vrši obavještajnu agresiju na BiH

"BiH je suverena država koja ne bi trebala da polaže račune da bi zaštitila samu sebe. Tehnologija je omogućila da svako - svakoga prisluškuje, i što bi se o tome pričalo. Svako - svakoga prisluškuje,

Ekspert za međunarodne odnose Zlatko Hadžidedić smatra da Hrvatska vrši obavještajnu agresiju na BiH. On je u programu N1 televizije rekao kako smatra iza kompletnog pisanja hrvatskog Nacionala o aferi prisluškivanja OSA-e u toj zemlji, stoje loše namjere Hrvatske prema BiH.

"BiH je suverena država koja ne bi trebala da polaže račune da bi zaštitila samu sebe. Tehnologija je omogućila da svako - svakoga prisluškuje, i što bi se o tome pričalo. Svako - svakoga prisluškuje, to je temeljna osnova obavještajnih službi", kazao je.

On je izjavio da se u ovom slučaju govori o susjednoj zemlji koja je izvršila "vojnu agresiju na BiH u prošlosti". 
"To će se nadam se utvrditi drugostepenom presudom Prliću i drugima. Sada vrše obavještajnu agresiju", rekao je Hadžidedić, prenosi NAP.

Na pitanje šta Hrvatska pokušava postići time, Hadžidedić je rekao da se "Očekuje da BiH podnosi izvještaj Hrvatskoj, o tome šta bh. obavještajne službe rade“.

„Naše institucije su nasjele na to. Unutar Parlamenta se raspravlja, komisija je sazvana. Pohvalio bih ministra Mektića, on se postavio onako kako je trebao".

Cijeli intervjuu pročitajte na linku Ovdje.

#BiH