Članak

Skupština KS: Vodosnadbijevanje Sarajeva jedina tačka dnevnog reda

Tokom prethodne dvije sedmice organizatori kampanje i stanovništvo Sarajeva, isključivo volonterskim radom i dobrovoljnim prilozima učesnika akcije, prikupili su preko 5 hiljada potpisa, čime je izvrš

Skupština KS danas vanredno zasjeda te će se raspravljati o vodosnabdijevanju Sarajeva na inicijativu Udruženja Eko akcija koje je započelo kampanju Vodoodbrana Sarajeva koja traje od 11. septembra. Na sjednici će biti razmatran i Izvještaj o vodosnabdijevanju KS sa predloženim mjerama za rješavanje problema, piše agencija Patria.

Tokom prethodne dvije sedmice organizatori kampanje i stanovništvo Sarajeva, isključivo volonterskim radom i dobrovoljnim prilozima učesnika akcije, prikupili su preko 5 hiljada potpisa, čime je izvršen vrlo konkretan politički pritisak na nadležne da se sa koliko-toliko zadovoljavajućim stepenom odgovornosti i ozbiljnosti pozabave redukcijama vode i urušavanjem kompletnog sistema vodosnabdijevanja.

- Ovim činom samoorganizovanja i kolektivnog djelovanja, stanovništvo Sarajeva poslalo je jasnu poruku vlastima da u ovom slučaju podjele krivice za katastrofalnu situaciju ne može biti. Stanovnici i stanovnice grada dali su svoj doprinos rješavanju problema, u onoj mjeri u kojoj im restriktivne procedure ovog kantona o uopšte omogućavaju. Odlučno i hitno sada moraju intervenisati oni koji za to imaju i sredstva i nadležnosti tj. kantonalna Skupština i Vlada - navode iz Eko akcije.

#BiH