Članak

Adžem: Imamo sve preduslove za dobru utakmicu protiv Zrinjskog

Adžema raduje sve bolji zdravstveni bilsten obzirom da je Darko Marković počeo trenirati, a uskoro isto očekuje i Ivana Crnova.

Derbi susret 10. kola Premijer lige sutra će na Grbavici odigrati Željezničar i Zrinjski, piše agencija Patria.

Admir Adžem je svjestan jačine sutrašnjeg protivnika za kojeg ima samo riječi hvale.

- Igramo s protivnikom koji je dvostruki uzastopni prvak, i ovo prvenstvo su otvorili dobri, dolaze puni samopouzdanja sa željom da odigraju dobru utakmicu, ono što je najbitnije je što žele igrati fudbal što će biti sjajna stvar za gledaoce na Grbavici koja je iz dana u dan sve ljepša i ljepša, svi preduslovi su stvoreni za dobru utakmicu - kazao je Adžem na početku press konferencije u Plavom salonu.

- Zrinjski ima dobrog trenera i iskusnu ekipu, jasko su nezgodni prema naprijed, imaju jako dobru tranziciju, hoće “igrati lopte”, ali kao svaka ekipa imaju svoje mane, spremali smo se ovih sedam dana da neutrališemo njihove prednosti i iskoristimo njihove slabosti.

Osvrnuo se trener Plavih i na utakmicu sa Slobodom i minimalan poraz na Tušnju.

- U Tuzli smo zabrljali nakon nekoliko dobrih utakmica i rezultata, izgubili smo utakmicu koju nismo smjeli izgubiti, napravili smo sastanak sa igračima, u ponedjeljak je ta priča završena.

Adžema raduje sve bolji zdravstveni bilsten obzirom da je Darko Marković počeo trenirati, a uskoro isto očekuje i Ivana Crnova.

- Hendikep predstavlja neigranje Graovca zbog cvenog kartona, problem nam može biti što je i juniorska ekipa igrala protiv Ludogoretsa, igrala su tri prvotimca koji su u užoj konkurenciji za prvi tim, Šabanadžovića nisam smio dati jer će vjerovatno igrati sutra. Današnji trening će pokazati da li će biti u rosteru za utakmicu, ali to su problemi koje ću danas riješiti.

Uvijek ima pritiska u ovom poslu, što se tiče utakmice drago mi je što igramo protiv kvalitetnog protvinika, ekipu će biti lakše motivisati, dovoljno su motivisani što eventualnom pobjedom se dodatno približuju, postavit ćemo se tako da ćemo igrati na pobjedu - zaključio je mladi stručnjak.

Goran Zakarić je istakao kako će on i saigrači dati sve od sebe da ostvare trijumf.

- Zrinjski dvije godine zaredom osvaja titulu prvaka i vodeći su na tabeli, sutrašnja utakmica nam predstavlja mnogo toga, ako dobijemo tu utakmicu, nećemo dopustiti da se odmaknu na veći broj bodova, imaju kvalitetne i opasne pojedince, pokušat ćemo sve da damo od sebe i ispravimo utakmicu iz Tuzle koju smo ostavili iza sebe, bilo bi odlično da sutra pobijedimo jer ide reprezentativna pauza na koju bi otišli u dobroj atmosferi - poručio je Zakarić.

Susret počninje u 20. sati, a sudit će ga Elvis Mujić iz Banovića.

#Sport