Članak

Krupa u sjajnoj utakmici slavila na Koševu protiv Sarajeva

Utakmica je počela relativno mirno u opuštenom ritmu koji je definitivno više odgovarao gostujućim igračima. Kako je vrijeme odmicalo domaći su preuzimali terensku incijativu, ali do prilika nisu dola

U 10. kolu Premijer lige BiH u sjajnoj fudbalskoj predstavi Krupa je iznenadila Sarajevo na Koševu i slavila sa 3:2, piše agencija Patria.

Utakmica je počela relativno mirno u opuštenom ritmu koji je definitivno više odgovarao gostujućim igračima. Kako je vrijeme odmicalo domaći su preuzimali terensku incijativu, ali do prilika nisu dolazili.

Fudbaleri Krupe su na nekoliko minuta preuzeli loptu u svoje noge i odmah postigli gol. Sjajnu akciju gostiju u 27.
minuti lijepim golom je završio Ljubenović.

Taj pogodak je ujedno jedino vrijedno spomena u prvom poluvremenu u kojem su razočaravajuću partiju pružili domaći fudbaleri. Najozbiljniju situaciju pred gostujućim golom stvorili su u 43. minuti kada se poslije prizemnog ubačaja Rahmanovića nije snašao Ahmetović.

Revolt oko 3.000 navijača na Koševu sudija Živković je izazvao u posljednjim momentima prvog poluvremna kada nije svirao očigledan prekršaj nad Rahmanovićem na 18 metara od gola.

Na početku drugog poluvremena uslijedio je očekivan pritisak domaćih. Prvo je Ahmetović u 49. minuti iz izgledne pozicije šutirao preko gola, zatim je Ivetić skinuo loptu sa glave svojim saigračima koji su bili u gol šansi poslije ubačaja rezerviste Hebibovića koji je unio dosta živosti u igri ekipe Sarajeva.

U 55. minuti ponovo pritisak na sudiju Živkovića, igrači u bordo dresovima su tražili penal poslije dvije sporne situacije pred golom Kutića, na kraju je zbog prigovora požutio Bekić. Milunović je poslije povratne lopte Ljubenovića šutirao sa desetak metara, Pavlović je loptu izbio u korner.

Sarajevo je do izjednačenja stiglo u 66. minuti. Sjajan gol prizemnim udaracem sa oko 25 metara postigao je Sarić. Dvije minute kasnije Ahmetović izlazi sam pred Kutića, ali oklijevanje napadača domaćih golman gostiju je iskoristio i pravovremenom reakcijom spasio svoj gol.

Izabranici Husrefa Musemića su nastavili sa napadima u potrazi za drugim golom do kojeg su došli u 80. minuti. Jašarević je pogriješio, a centaršut Kadušića u gol pretvara Ahmetović.

Međutim radost domaćih nije dugo trajala jer je Krupa stigla do izjednačenja tri minuta kasnije kada je smušenost odbrane Sarajeva iskoristio Marjanović i pogodio za 2:2.

Novi šok uslijedio je u 85. minuti, ovaj put glavom je pogodio Aleksić, što je bio i konačan rezultat utakmice.

#Sport