Članak

Larisa Cerić osvojila zlatnu medalju na Grand Prixu u Zagrebu

U iznimno jakoj konkurenciji naša najbolja sportašica Larisa Cerić osvojila je 1. mjesto, odnosno zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem Grand Prix Zagreb 2017, učestvovalo je 47 zemalja i 300 najboljih takmičara i takmičarki na planeti. Svjetsku elitu na ovom takmičenju predvodio je devetorostruki prvak svijeta Teddy Riner.

U iznimno jakoj konkurenciji naša najbolja sportašica Larisa Cerić osvojila je 1. mjesto, odnosno zlatnu medalju.

Kao nositeljica, bila je slobodna u prvom krugu, da bi u drugom pobijedila predstavnicu Brazila Yamakawa Camilu, u polufinalnom meču maksimalnim rezultatom je pobjedila Francuskinju M Bairo Anne, a u finalnom meču bila superiorna protiv predstavnice Litvanije Pakenyte Sante.

Ovim rezultatom Larisa je potvrdila njenu svjetsku klasu i već dugi niz godina spada među najbolje takmičarke na planeti u kategoriji +78kg. Ovaj uspjeh joj je donio novih 700 bodova i na ovaj način učvrstila se na drugom mjestu svjetske ranking liste.

Mušku seniorsku vrstu predvodio je kapiten reprezentacije Ibro Miladin, a nju su sačinjavali, Harun Sadikoviđ, Rijad Dedeić, Ibro Miladin i Aljosa Perić. Izvanredan rezultat, plasman među 7. najboljih u kategoriji -90kg postigao je Rijad Dedeić, sa dvije pobjede i dva poraza. Dedeić je bio na dohvat pobjede i u meču sa favoriziranim predstavnikom Japana, ali u zadnjim sekundama naš reprezentativac je bio nesmotren što ga je odvelo u poraz.

#Sport