Članak

Željezničar protiv Mladosti želi nastaviti pobjednički niz

Najzanimljvije bi trebalo biti na stadionu “Grbavica” gdje će Željezničar drugi put u posljednjia tri dana ugostiti ekipu Mladosti.

Danas su na rasporedu četiri utakmica 13. kola Premijer lige BiH. Kolo otvara utakmica Krupe i Viteza koja počinje u 13:30 sati.

Fenjeraš NK Vitez, koji nikada u svoja međusobna tri duela nije savladao Krupu, i koji u posljednjih pet utakmica ima samo jedan remi i tri poraza, imat će vrlo težak zadaak da dođe do prijeko potrebnih bodova.

Za razliku od njih igrači Krupe su motivisani dobrom partijom pruženom u Kupu BiH. Prije tri dana su u gostima slavili protiv Borca, te se tako plasirali u četvrtfinale takmičenja.

Krupljanima su potrebni bodovi kako bi zadržali borbu za mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka, a za zasigurno će ih tražiti protiv ekipa kao što su Vitez.

Još jedan tim koji se nalazi na dnu tabele je pod imperativom osvajanja barem jednog boda. Naime, Sloboda gostuje u Bijeljini porotiv nezgdnog Radnika.

Trener bijeljinske ekipe je prije nekoliko dana najavio da ide na pobjedu u ovom meču. I ova utakmica počinje u terminu od 13:30 sati.

Najzanimljvije bi trebalo biti na stadionu “Grbavica” gdje će Željezničar drugi put u posljednjia tri dana ugostiti ekipu Mladosti.

Plavi tim je pobijedio ekipu iz Doboj-Kaknja u Kup utakmici, ali uz dosta problema u utakmici koja je obilovala žutim kartonima.

Utakmica počinje u 16 sati i 30 minuta.

Posljednja utakmica se igra u Banjoj Luci gdje domaći Borac dočekuje GOŠK iz Gabele.

Iako se očekivalo od Gabeljana da će se ove sezone grčevito boriti za optanak, oni se ipak nalaze dva mjesta iznad zone ispadanja i uz par dobrih rezultata vrlo lako bi se mogli naći na mjestu koje vodi u Ligu za prvaka.

Slična situacija je i sa Borcem koji se nalazi na 7. mjestu tabele, te bi se pobjedom vjerovatno upao u prvih šest klubova, što je naravno i cilj kluba u ovoj sezoni. Utakmice počinje u 18 sati.

#Sport