Članak

Memić: Burzić zna istinu i skriva je od mene, ali ja ću je dokazati

Naveo je i kako su ljekari Hitne pomoći znali da Dženana nije udarilo auto, ali da su šutjeli i to je njihova najsramnija uloga.

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je smrtno stradao u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, gostovao je u emisiji Tačka na 7 koju vodi i uređuje Suzana Stambol.

Na zadnjem ročištu u vezi smrti njegovog sina Dženana, pojavile su se kontradiktorne informacije, a Muriz je rekao kako je Vasvija Sejdović promijenila svoj iskaz.

- Ljubina supruga, koji je optužen za nesreću, Vasvija Sejdović je svjedočila na ročištu te je rekla da je Ljubo udario u limenu kantu, da nije udario u pješake. Ja od početka govorim da Ljubo i Romi nisu krivi, najranjivija populacija su Romi i neko ih je zloupotrijebio. Ja imam informacije da su primili novac. Najgore što sam čuo je da je Ljubo pretučen, pretukli su ga pripadnici policije, i pod prisilom je priznao. Također imam saznanja da je policijski službenik G.E. pištolj gurao Ljubi u usta da prizna. Ja ću sada tražiti od Komisije za sigurnost Skupštine KS da se istraže okolnosti pod kojim je ispitan Ljubo - rekao je Muriz Memić gostujući na N1.

Memić je rekao i kako ne želi da bude na strani tužilaštva koje mu laže, kako je naveo. "Ja ću dokazati da se desilo ubistvo", ponovio je.

Govorio je i o Alisi Mutap, djevojci koja je bila u vezi sa njegovim sinom Dženanom.

- Samo jednom je Alisa izjavila da ih je udarilo auto i ona nije prisiljavana da laže, već ona laže. Četiri sata je saslušavana i ona nema amneziju. Ja imam nalaz od uglednih ljekara Kemala Dizdarevića i Sandre Vegar Zubović gdje izričito kažu da nema amneziju. To je bila potreba tužilaštva da Alisa ima amneziju. Pet ljekara je reklo da nema amneziju, a Jasminka Đelilović-Vranić je rekla da ima, da bi na kraju rekla 'moje je 300 KM' - njoj je bitno da naplati dnevnicu, komentarisao je Memić.

Naveo je i kako su ljekari Hitne pomoći znali da Dženana nije udarilo auto, ali da su šutjeli i to je njihova najsramnija uloga.

- Kada je tu noć dovučen Dženan, doktor Alija Čeljo je rekao da je bio dovučen na vrijeme, bilo bi šanse za njega. Ja imam i pismenu izjavu o tome koja će biti iznesena na sudu. On je to rekao 1. aprila, a saslušan je 7. juna. Tad se prvi put uzima njegova izjava gdje kaže da je rekao da je Dženanovom ocu kazao da je bio udarac tupim predmetom i da nije u pitanju bio automobil - naveo je.

Memić je kazao da tužiteljica Dalida Burzić skriva od njega istinu, a razlog ona zna.

- Korupcija je razlog. Oni su uzeli novac, ja imam saznanja, a ko je dao novac, taj će priznati. Preko 250 dokaza je sakriveno, od početka se sakrivaju. Svi dokazi da se radi o ubistvu su sakriveni. Policajci koji su u penziji su mi rekli kako je vođena istraga na pogrešan način. Također, kako vrijeme prolazi dobijam više dokumentacije - naglasio je Muriz Memić.

Memić je kazao da je bio i u OHR-u gdje je razgovarao sa Valentinom Inzkom.

- Ja znam ko je ubica, ali moram čekati još. Imam dokaze, ali neću da prozovem još - kazao je Memić.

Nastavak suđenja u slučaju Memić je 23. novembra. 

#Intervju