Članak

Sarajevski ljekari se našalili na račun izjave dr. Izetbegović

Sarajevski ljekari odgovorili su šaljivom porukom dr. Sebiji Izetbegović, menadžerici KCUS-a, koja je za nekoliko sarajevskih ljekara rekla da su promijenili agregatno stanje.

Sarajevski ljekari odgovorili su šaljivom porukom dr. Sebiji Izetbegović,  menadžerici KCUS-a, koja je za nekoliko sarajevskih ljekara rekla da su promijenili agregatno stanje.

Na pitanje da prokomentariše odlazak ljekara sa KCUS-a, Izetbegović je rekla: “A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje“.

Više ljekara napustili su najveću zdravstvenu ustanovu u BiH, a tvrde da su se na taj korak odlučili zbog mobinga menadžmenta KCUS-a.

Jedan od ljekara koji je napustio KCUS i prešao u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", dr. Hasan Tanović, napisao je šaljivu poruku na majici: „Agregatna stanja u BiH; čvrsto, tečno, gasovito i doktorsko“. 

Intervju sa dr. Izetbegović koji je trebao biti emitovan na BHT-u prošle sedmice iznenada je povučen iz programske šeme, što je izazvalo osude u javnosti, piše NAP. S BHT-a još nikada nisu obrazložili zašto intervju nije emitovan.
 

#BiH