Članak

Predstavnički dom PFBiH odobrio zaduženje kod EBRD-a za četiri vodovoda u vrijednosti 93 miliona KM

Glasanju je prethodila rasprava zastupnika, a neki su istakli kako je i ranije trebalo usvojiti ove odluke. Ove odluke treba potvrditi i Dom naroda PFBiH, nakon čega bi novac EBRD-a trebao biti operat

Zastupnički dom Federalnog parlamenta na vanrednoj sjednici odobrio je kreditno zaduženje kod EBRD-a za realizaciju projekata Vodovod Visoko, Vodovod Sarajevo, Regionalni vodovod Plava voda i Projekat vodosnabdijevanja Gradačac, piše agencija Patria.

Sa 72 glasa za i tri suzdržana, bez glasova protiv, prihvaćena je odluka o prihvatanju zaduženja od EBRD-a za realizaciju projekta Vodovod Sarajevo, vrijednosti 25 miliona eura.

Zastupnici su bez glasova protiv, sa nekoliko suzdržanih, prihvatili i zaduženja za ostala tri projekta. Ukupna vrijednost sva četiri projekta je oko 93 miliona maraka.

Glasanju je prethodila rasprava zastupnika, a neki su istakli kako je i ranije trebalo usvojiti ove odluke. Ove odluke treba potvrditi i Dom naroda PFBiH, nakon čega bi novac EBRD-a trebao biti operativan. 

#BiH